Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az olaj márciusa
  2007-03-18 11:54:46, vasárnap
 
  Az olaj márciusa
Szabó Béla István 2007. március 18. 00:00 gondola

"De tűz és tűz! A tűznek nem szabad kialudnia!" - írta száz éve Ady.

Öntsünk hát egy kis olajat a tűzre!

Mire volt jó ez az egész március tizenötödikei gyújtogatás? Kinek volt jó? Mi célt szolgált?

Nyilván többeknek, több érdekcsoportnak, mindazoknak, akik a médiaeseménnyé változtatott ünnepet vastag fátyolként akarták használni ripacsos arcuk eltakarására. Akik leplezni akartak valamit, azoknak jól jött a könnygáz ködfüggönye. De nem is egy fátyolról, tán hétről is szó lehet.

Már hetekkel, hónapokkal az ünnep előtt megkezdődött a befogadó közönség - hazai választópolgárok és külországi döntéshozók - undorító megdolgozása. Föllazítása. Fölszántása. Barázdák kellettek, hogy lehessen hová vetni a hazugság magvát. Mindenféle, az ostobaság határát súroló álhírek, rémhírek, ferdítések, sunyiságok, uszítások, rágalmak - rágalomáriák és rágalom-zümmögő kórusok - ijesztgetések meg hergelések, birizgálások, piszkálások, döfölések, bosszantások forgatókönyv szerinti előadása. Nem írom le a jelenségeket - ha kinyújtjuk a tenyerünket, egy biztosan beléhull.

Miért volt/van ez így?

Elsődlegesen nyílván azért, hogy a napi gondokról elterelődjék a figyelem. Az ország gondjairól, iskola-, egészség-, vasút-, adó-, föld- és más ügyekről: egy alkalmatlan kormány tevékenységének szemetjéről.

De nem!

Talán a fölháborító, korrupcióbűzű és rablás tapintású ügyek is azért ilyen operettes tálalásban kerülnek a nagyközönség elé, hogy legyen min dühöngeni, hogy legyen mód úgy tenni, mintha ezeket takargatnák. Például a sajtó elé vetnek egy "kórház-halállistát" - lesz abból hír, publicisztika, esszé, beszéd, tüntetés, aláírási ívek, sztrájk, élőlánc és interpelláció. Botrány! A botrány: botrány, de talán még nagyobb, átláthatatlanabb, ködállagú, nehezen érthető botrányokat takar.

A félszázas halállistából lett egy jóval kisebb. Az igazi rémségen ez persze mit sem változtat: a menedzsernek nevezett (amúgy olyan böszmevári managerek) fazonok vették át már itt is a főhatalmat: az egész nem az egészségügyről szólt/szól, hanem a "gazdasági helyzet" nevezetű hogyishívjákról: például nem hallottam semmiféle éppeszű érvelést a bolondokháza bezárása mellett. Pedig föl lehet találni ilyeneket, meg lehet vitatni, el lehet mondani érveket és ellenérveket - de az okosmolnárok és okoshorváthok ezt tökéletesen fölöslegesnek tartják. Meg nem is értik. A legkövérebb zsírkukacokat azért kihúzzák az egészségügy korhadékából és jóízűen elfogyasztják.

Ez is csali! A lipótmezei sárga ház hatalmas ingatlana is csak egy nagy terítő.

Valami készül a mélyben.

Nem szoktam a magam régi írásait fölemlegetni, de engedjék meg, hogy ez egyszer kivételt tegyek. Majdnem pontosan egy éve írtam itt a gondolán egy szöveget: Kultúrharc - Hattyúk, oroszok a címe. Meg máshol is megemlítetem már azon nyomulást, amit a Keleti Nagy Testvér végez a földünkön, a gazdasági-politikai mezőkön. Oroszországnak hídfőállásra van szüksége az Európai Unión belül, és minket - vagy minket is - választott. Miért pont minket? A finnek túl erősek (! - bizony!) a baltiak voltak szovjet állampolgárok - köszönik, de elég volt. A lengyelekkel ezer év óta, vagy régebben, utálják egymást. Szlovákia kicsi, de megvan. Románia bizantínus ország, nem bíznak benne. Bulgária kevés. A hű szerbek pedig ma éppen Európa ördögei - nem oktalanul. Zárójel: (a szerbek: gyűlöltetni a szerbeket: gusztustalanság, remek emberek vannak közöttük): zárójel bezárva. Meg egy csomó szerb.

Magyarország arca még mindig jó, népe nyugodt: nem túl szorgalmas, de fineszes, önző és világtapasztalat nélküli, ám képzett; ereje nincs, hite elveszett, hagyományvilága romokban. Pont jó.

Mostanában a legfontosabb hír a beláthatatlan következményekkel járható orosz-magyar olajszövetség kialakulása. Ami persze ugyancsak egy folyamat része: Oroszország egyre jobban érzi a nagy keleti nyomást: Kína egyre nagyobb, kinövi lassan területét, és hamarosan belekanyarít az üres, de természeti kincsekkel teli Szibériába.

Oroszország tehát újraépíti birodalmi valóját - kívül és belül; legutóbb már a szép szovjet és banánköztársasági viszonyokra hajazó kormányzósági választásokat sikerült rendeznie: éppen csak nem 100 százalékot kaptak a putyinisták. De nem duzzadó imperialista gőgből, hanem ijedelemből, félelemből; s mert nem bízik a Nyugatban. Bennünk sem, de minket megszállhatónak néz. Na nem vörös sereggel, hanem az államkapitalizmus korszerűbb eszközeivel. És ez nem jó.

Ne feledjük, az iraki rémségek fő oka sem holmi terroristavadászat vagy civilizációteremtés, esetleg filantróp felszabadítás, békehintés - hanem a nyers érdek volt: ott a nyújtózkodó keleti hatalmak, az olajat szomjazó Kína, India meg az olajat bőven csapoló arab országok kezdődő összefogásának legázolása volt a cél. Irak kiválasztott csatatér-, láttuk mi lett belőle.

Oroszország persze eladhatná olaját nagy keleti szomszédjának, de valamiért nem fűlik a foga hozzá. Megértem. Ha pedig az Európai Unió úgy próbálja magához kötni a Nyugat- és Közép-Ázsiai államokat, hogy gázukat-olajukat megveszi - ezzel az ott kitermelő amerikai olajcégek érdekeit is szolgálva - akkor az oroszok piac nélkül maradnak.

A gyurcsányi vonal most az orosz érdekeket szolgáló döntéseket hoz az olajvezetékek ügyében. Muszkavezetők működnek itt. Ezt nem fogják hagyni. Magyarország hadseregek nélküli csatatér lesz. Márpedig, jól tudjuk a történelemből, nyerhet ez vagy az sereg, erő: a csatateret mindig földúlják.

Az Orbán-vonal mást akar. Más erőket segít, és mellesleg a magyarságot is inkább, mint a gyurcsányisták. Az ő vonalukon nagyobb eséllyel kerülhetjük el a katasztrófát. (Az egyiket: mert még mindig vannak föllebbentetlen fátylak. De már hagyjuk a további vetkőztetést.)

A hazai neomoszkoviták nem a dúló söpredéket, hanem a Fidesz-nagygyűlésen megjelent negyedmillió, nyugodt, de elszánt magyar polgárt féli. Ezek a magánszorgalmú veres kutyák most ijedtek meg igazán. Annak a folyton nyilatkozó, csúnyán öregedő szoci nőnek az arca ezért torzul egyre jobban. Október 23. minden vére és tüze után kiment az utcára negyedmillió. Nekik ez félelmetes. Nekem/nekünk felemelő.

Ez a március az olaj márciusa. 1848-ban a magyar függetlenségről volt szó. A magyar jövőről. 2007-ben a magyar függőségről van szó. Nincs mit tenni. De nem mindegy kiktől függünk. Van választásunk: igen súlyos választás.

Döntsünk: a tábla lassan kivilágosodik, egyre jobban kirajzolódnak a bábuk meg az állás. Még kétesélyes a parti. Zárjuk le, a lehető legjobban.

Azután jöhet a következő sakkfeladvány. Az induló állás: függő játszma (nem a sakkos értelemben), a függetlenségért. A lehető függetlenségért. Hogy függetlenebbül cselekedhessünk a magunk érdekéért. A földért. A vízért. A tűzért. A levegőért. A világért.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: átláthatatlanabb, világtapasztalat, választópolgárok, függetlenségről, föllebbentetlen, hagyományvilága, függetlenségért, érdekcsoportnak, gusztustalanság, cselekedhessünk, hogyishívjákról, megszállhatónak, tevékenységének, médiaeseménnyé, neomoszkoviták, gyurcsányisták, egészségügyről, összefogásának, oroszországnak, magánszorgalmú, függetlenebbül, választásokat, kormányzósági, okoshorváthok, olajvezetékek, ijesztgetések, fölöslegesnek, zsírkukacokat, szomszédjának, beláthatatlan, felszabadítás, elfogyasztják, állampolgárok, muszkavezetők, interpelláció, publicisztika, olaj márciusa, egész március, médiaeseménnyé változtatott, könnygáz ködfüggönye, ünnep előtt, befogadó közönség, hazugság magvát, ostobaság határát, biztosan beléhull, napi gondokról, ország gondjairól, alkalmatlan kormány, félszázas halállistából, jóval kisebb, igazi rémségen, menedzsernek nevezett, Szabó Béla István, Keleti Nagy Testvér, Európai Unión, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyon különös  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png rózsa csokor  Png ház  Ami embereknek lehetetlen, az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Rátalálsz  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Neked tudnod kell  Csak a fogyatkozás látható  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy lelki imádság  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Erdőn  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Akarat  Egy hatékony szolga  Németh László tollából  Próbálj meg ...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png telefon  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Albert Einsteinről  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Németh László tollából  Hiányzik  Szívem tiéd  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png telefon  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
olaj márciusa, egész március, médiaeseménnyé változtatott, könnygáz ködfüggönye, ünnep előtt, befogadó közönség, hazugság magvát, ostobaság határát, biztosan beléhull, napi gondokról, ország gondjairól, alkalmatlan kormány, félszázas halállistából, jóval kisebb, igazi rémségen, menedzsernek nevezett, egészségügyről szólt, bolondokháza bezárása, legkövérebb zsírkukacokat, egészségügy korhadékából, lipótmezei sárga, nagy terítő, magam régi, baltiak voltak, lengyelekkel ezer, csomó szerb, beláthatatlan következményekkel, folyamat része, nagy keleti, szép szovjet, államkapitalizmus korszerűbb, iraki rémségek, nyers érdek, nyújtózkodó keleti, olajat szomjazó, olajat bőven, foga hozzá, oroszok piac, gyurcsányi vonal, orosz érdekeket, olajvezetékek ügyében, csatateret mindig, további vetkőztetést, hazai neomoszkoviták, dúló söpredéket, magánszorgalmú veres, folyton nyilatkozó, arca ezért, utcára negyedmillió, magyar függetlenségről, magyar jövőről, magyar függőségről, tábla lassan, lehető legjobban, következő sakkfeladvány, induló állás, sakkos értelemben, lehető függetlenségért, magunk érdekéért, átláthatatlanabb, világtapasztalat, választópolgárok, függetlenségről, föllebbentetlen, hagyományvilága, függetlenségért, érdekcsoportnak, gusztustalanság, cselekedhessünk, hogyishívjákról, megszállhatónak, tevékenységének, médiaeseménnyé, neomoszkoviták, gyurcsányisták, egészségügyről, összefogásának, oroszországnak, magánszorgalmú, függetlenebbül, választásokat, kormányzósági, okoshorváthok, olajvezetékek, ijesztgetések, fölöslegesnek, zsírkukacokat, szomszédjának, beláthatatlan, felszabadítás, elfogyasztják, állampolgárok, muszkavezetők, interpelláció, publicisztika, korrupcióbűzű, kirajzolódnak, kivilágosodik, olajszövetség, halállistából, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.